Καταφέραμε επιτέλους και γυρίσαμε…η παραμονή μας τελικά έγινε 10 μέρες από τις 3 που ήταν αρχικά! Προσπαθώντας να περάσουμε όσο γίνεται καλύτερα υπό τις δεδομένες συνθήκες (βλ. εδώ) φτιάξαμε ένα risotto.

Πρώτη προσπάθεια και μπορώ να πω ότι στέφθηκε με επιτυχία.
Θα πρέπει αρχικά πριν ξεκινήσετε το risotto  να έχετε έτοιμα ψιλοκομμένα όλα τα υλικά και να έχετε φτιάξει και το ζωμό κοτόπουλου καθώς μετά η διαδικασία γίνεται αρκετά γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος για να τα προετοιμάσετε.

pc090017

(Ο ζωμός κοτόπουλου)

Ψιλοκόβουμε λοιπόν όλα τα υλικά.

pc090005

Το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

pc090022

Το κοτόπουλο σε σχήμα καρδιάς…

pc090011

Ένα κοντινό στην παρμεζάνα παρακαλώ!

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, δεδομένου ότι εκεί θα μπουν όλα τα υλικά και το ρύζι, βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει.

pc090013

Μόλις ζεσταθεί καλά σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Θέλουμε να μαραθούν ελαφρά και όχι να τσιγαριστούν.

pc090016

Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατέβοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν τα αφήνουμε να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και μετά προσθέοτυμε το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε κόψει σε μέγεθος μπουκιάς.

pc090019

Θόλωσε και ο  φακός.

Πριν συνεχίσουμε θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά από το τηγάνι. Μόλις γίνει αυτό ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε να ρίχνουμε με την κουτάλα, μία μία κουταλιά τη φορά, το ζωμό κοτόπουλο.

pc090028

Πρέπει να απορροφηθεί από το μείγμα το υγρό πριν βάλουμε την επόμενη κουταλιά. Θα πρέπει να έχετε προετοιμαστεί καθώς η διαδικασία αυτή θα πάρει περίπου 20 λεπτά μπορεί και περισσότερο. Μόλις δοκιμάσουμε  και δούμε ότι το ρύζι έχει γίνει προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,το μαιντανό, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.

pc090030

Καλύπτουμε για 3λεπτά με ένα καπάκι και στη συνέχεια το σερβίρουμε ζεστό.
Γαρνίρουμε με λίγο μαιντανό και καλή όρεξη!

Risotto
(υλικά για 4 άτομα)

1 πακέτο (=500γρ.) ρύζι ειδικό για Risotto

Μανιτάρια 2 ειδών- 2 μεγάλα Portobello και μικρά φρέσκα περίπου 150γρ.

1 κύβο κοτόπουλου

νερό για το ζωμό

Λευκό κρασί

Βούτυρο περίπου 100 γρ

Φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου (4)

Παρμεζάνα ( 2 κούπες τριμμένη)

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλάτι, μπόλικο πιπέρι και μαιντανό

Παρατηρήσεις:

  • Για το ρύζι δε θυμάμαι τη μάρκα, δυστυχώς αν και δεν έχει μεγάλη σημασία αφού το αγοράσαμε από σουπερμάρκετ του Λονδίνου και δε νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα. Οπότς όποιο κι αν βρείτε εξυπηρετεί αν και έχω ακούσει ότι πολύ καλό είναι το arborio.
  • Για κρασί χρησιμοποιήσαμε 1 μικρό μπουκαλάκι Σαρντονέ περίπου 250 ml. Γενικά χρησιμοποιήστε λευκό κρασί με το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να συνοδεύσετε και το γεύμα σας.  Εϊναι λάθος να βάζετε στο φαγητό ένα οποιοδήποτε κρασί καθώς χαλάει και η γεύση του…θα δείτε μεγάλη διαφορά αν βάλετε στο φαγητό ένα καλό κρασί. Και όταν λέω καλό δεν εννοώ απαραίτητα ακριβό, εννοώ ένα κρασί που να ταιριάζει στο φαγητό που μαγειρεύετε και να ταιριάζει και στο γούστο σας.
  • Μπορείτε να βάλετε παραπάνω σκόρδο αν σας αρέσει.
  • Το κρεμμύδι ήταν απίστευτα μεγάλο γι’αυτό έβαλα μισό, κανονικά βάζετε ένα κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους.

pc090031

Να ευχαριστήσω πολύ τον Herc, για τη βοήθεια σ’ αυτό το post, που μας διέθεσε την κουζίνα του- την τέλεια κουζίνα του- και κυρίως που μας φιλοξένησε για 10 μέρες και δε μείναμε στο παγκάκι… Παρ’ όλες τις αναποδιές περάσαμε πολύ super…

Ευχαριστούμε πολύυυυυυυυ!!!

Advertisements