Σταματάω να μετράω τις συνεχόμενες συνταγές γλυκών γιατί σε λίγο θα το χάσω το μέτρημα!

Κλασσικό χειμωνιάτικο απόγευμα το χτεσινό.
Εκεί που λες ότι μύρισε άνοιξη, σου ρίχνει ένα 2ήμερο με βροχές και κωλόκρυο για να μαζευτείς και να μην παίρνουν τα μυαλά σου αέρα.
Τι καλύτερο για τέτοιο καιρό λοιπόν από σπιτικά cupcakes.

p31700091

 Η συνταγή απλούστατη! Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάμε στο σουπερ μάρκετ και να αγοράσουμε το έτοιμο μείγμα για muffins από τη Betty Crocker.  Επίσης αγοράζουμε το έτοιμο γλάσο σοκολάτας από την ίδια μάρκα. Προαιρετικά αγοράζουμε και σταγονίτσες σοκολάτας.
Επιπλέον χρειάζονται, και δεν υπάρχουν στο μείγμα, 110ml νερό και 1 μεσαίο αυγό!

Βάζουμε το έτοιμο μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αυγουλάκι και το νερό και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.΄

Σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα βάζουμε καραμελόχαρτα σε κάθε θήκη στο ειδικό ταψάκι για muffins (για να μην πλένουμε μετά!). Αν δεν έχουμε τέτοιο ταψάκι υπάρχουν ατομικά ταψάκια μιας χρήσης.
Προσέχουμε να μη γεμίσουμε μέχρι πάνω τις θήκες γιατί φουσκώνουν και θα αρχίσουν να χύνονται απ’ έξω…θέλουν το χώρο τους.

Υλικά για τα Cupcakes

1 έτοιμο μείγμα για Muffins (εγώ βρήκα το Betty Crockers)
100 ml νερό
1 μεσαίο αυγό
Σοκολατένιες σταγόνες γάλακτος

Από πάνω για το στόλισμα των cupcakes
1 έτοιμο γλάσο για κεικ (από την ίδια μάρκα)
ζαχαρωτά στολίδια, ασημί μπιλίτσες ή κομματάκια κρυσταλλικής ζάχαρης.

p3170004

Μόλις φτιάξω την απόλυτα homemade έκδοση, θα ενημερώσω….
Προς το παρόν φτιάξτε αυτά και ειλικρινά είναι το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό!
Παρεπιπτόντως τα πιο απίστευτα cupcakes τα έχω φάει στο Λονδίνο σε ένα μαγαζάκι στο Νotting Hill του οποίου τις τρελές δημιουργίες μπορείτε να χαζέψετε (και να σας τρέχουν τα σάλια) εδώ!!

Καλή απόλαυση!!

Advertisements