Η συνταγή αυτή προέκυψε από μία, όπως όλα έδειχναν, συνηθισμένη μέρα στη δουλειά. Πηγαίνοντας όμως, η Στέλλα με ξάφνιασε με την πρόταση να δοκιμάσω από το κέικ της. Η έκπληξη ήρθε όταν έφαγα την πρώτη μπουκιά και κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα αλμυρό κέικ. Δεν είχα ξαναδοκιμάσει και εκτός από πρωτότυπο, μου φάνηκε και πεντανόστιμο. Έτσι ζήτησα τη συνταγή για να το φτιάξουμε και εμείς.
Η συνταγή αυτή είναι αφιερωμένη στη Στέλλα, ευχαριστούμε πολύ και με το καλό να δεχτεί και το νέο μέλος στην οικογένειά της. Καλή λευτεριά που λένε!

Το φτιάξαμε λοιπόν με την ευκαιρία του τριημέρου της πρωτομαγιάς στο εξοχικό. Θα φτάναμε πολύ αργά το βράδυ και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να το είχαμε για πρωινό.

Η συνταγή αρκετά απλή θα έλεγα και το καλό είναι ότι σε αφήνει να αυτοσχεδιάσεις. Εκτός δηλαδή από το βασικό της μέρος, μπορείς μέσα να βάλεις ό,τι μπορείς να φανταστείς. Μερικές από τις προτάσεις της Στέλλας περιείχαν ροκφώρ, φέτα, μπέικον, ρεγκάτο και σπανάκι, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Εμείς φανταστήκαμε το δικό μας κέικ με λαχταριστά ξεροψημένα κομματάκια μπέικον, με ψιλοκομμένα αφράτα φρέσκα μανιτάρια και με τρία είδη τυριών, έτσι για να μπερδέψουμε λίγο την κατάσταση αλλά και επειδή το light δε μας ταιριάζει!

Picture 024

Επειδή η ζύμη βγήκε λίγο παραπάνω απ’ ότι χωρούσε η φόρμα μας, φτιάξαμε και μικρά muffins, κρίμα να πάει χαμένο τέτοιο υλικό!

Picture 016

Η διαδικασία απλή. Ξεκινάμε στρώνοντας το μπέικον σε ένα ταψί. Για να μην κολλήσει βάζουμε λαδόκολλα. Το ψήνουμε στους 180° C  για 10 λεπτάκια ή τουλάχιστον μέχρι να τα δούμε ροδοψημένα.

P4290021

Τα υπόλοιπα υλικά ήταν:

P4290033

Έχω ένα θέμα με το κοντινό στο τυρί, το ξέρω…

P4290029

Όσο ψήνεται το μπέικον βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά της βασικής συνταγής και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας οπτικά αδιάφορος χυλός ή έστω ένα ομογενοποιημένο μείγμα όπως θα έπρεπε να πούμε….

P4290039

(Ε, δεν είχα και άδικο….αδιάφορο όσο δεν πάει! Αλλά πιο μετά έρχεται το καλό!!!!)

Στο μεταξύ βγάζουμε και το μπέικον και το κόβουμε κομματάκια.

P4290023

(Μμμμμμ, λαχταριστό!)

Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τελευταίο το ψημένο μπέικον. Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που πρέπει να μπει το μπέικον τελευταίο, απλά έτσι το βάλαμε..

P4290042

Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα και μετά βάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη μας φόρμα για κέικ.

P4290051

Όπως σας είπα και πιο πάνω, η ζύμη ήταν αρκετή για τη  φόρμα που είχαμε και έτσι προέκυψαν και μερικά muffins. Τρεις μπουκίτσες απόλαυσης!

P4290044

Η συνταγή λέει ότι ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά στους 180° C. Για να πω την αλήθεια, το βγάλαμε στα 40 λεπτά αλλά μετά από συσκέψεις καταλήξαμε ότι ήθελε λίγο ακόμα προκειμένου να ξεροψηθεί. Έτσι το βγάλαμε απ’ τη φόρμα το κόψαμε μόλις κρύωσε και στο εξοχικό το βάλαμε για άλλα 10 λεπτάκια στο φούρνο πριν το σερβίρουμε για πρωινό.

Όσο ήταν ακόμη λίγο ζεστό ήταν λαχταριστό με το λιωμένο τυράκι να κυλάει και το  μπέικον να μοσχομυρίζει!

Picture 018

Η συνταγή έχει ως εξής:

Αλμυρό Κέικ

6 αυγά

2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα

2 φλυτζάνια λάδι (χρησιμοποίησα ηλιέλαιο γιατί φοβήθηκα την έντονη μυρωδιά του ελαιόλαδου)

3 φλυτζάνια αλεύρι

αλατάκι και πιπεράκι

Αυτά είναι τα βασικά υλικά. Από εκεί και πέρα μπορούμε να κάνουμε ότι συνδυασμό θέλουμε.

Εγώ λοιπόν έβαλα περίπου 2 φλυτζάνια τυριά κομμένα σε κύβους (συγκεκριμένα ήταν κασέρι, παρμεζάνα και ρεγκάτο)

1/4 της πιπεριάς (πράσινη) κομμένη σε κυβάκια (περισσότερο για τη μυρωδιά)

1 κεσεδάκι φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια

Μπέικον περίπου 10 φέτες, ψημένο από πριν και κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Picture 022

Καλή επιτυχία και καλή όρεξηηη!!!!

Advertisements