Εχω δει από τον Απρίλιο τη συνταγή που έφταξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον καφέ με την Ελένη με το λικέρ φράουλα. Γενικά δεν παρακολουθώ αρκετή τηλεόραση αλλά πάντα θα δω συνταγές ή εκπομπές μαγειρικής αν τύχει και έχει κάτι εκείνη την ώρα. Έτυχε λοιπόν και την είδα και μου άρεσε πάρα πολύ η ιδέα για ένα δροσιστικό, γλυκό και κατακόκκινο ποτό μέσα στο καλοκαίρι. Τα γλυκά ποτά ή κοκτέιλ είναι η αδυναμία μου, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να έχω κάτι να πίνω κι εγώ όταν οι υπόλοιποι πλακώνουν τις μπίρες! Αν και δε νομίζω ότι θα καταφέρω να μείνει μόνο για μένα! Ήδη το βλέπω να λιγοστεύει επικίνδυνα.
Όταν είδα τη συνταγή στην τηλεόραση, συν τοις άλλοις με εντυπωσίασε και το κατακόκκινο χρώμα. Νόμιζα ότι είχε βάλει κάτι για να ενισχύσει το χρώμα αλλά τελικά όχι, είναι έτσι από μόνο του!
Το άλλο που μου άρεσε πολύ ήταν το κόστος του και ο χρόνος που απαιτείται για να το φτιάξεις.
Την περασμένη Τετάρτη πήγα στη λαϊκή. Βρήκα ωραιότατες φράουλες με 2 ευρώ το κιλό. Δεδομένου ότι για το ένα μπουκάλι χρειαζόμαστε 400γρ φράουλες, η πρώτη ύλη κοστίζει κάτι λιγότερο από 1 ευρώ. Επίσης πήρα από το super market την πιο φτηνή βότκα που βρήκα. Το παραδέχομαι, πήρα μια άσχετη βότκα που δεν την είχα ξαναδεί ποτέ. Σκέφτηκα ότι δε θα ήταν τόσο κακή επιλογή από τη στιγμή που δε θα καταναλωθεί σκέτη αλλά θα εμπλουτιστεί η γεύση με φράουλες και ζάχαρη. Συνολικά δημιουργήσαμε ένα μπουκάλι ποτό, που διατηρείται στο ψυγείο και δεν παθαίνει τίποτα, με λιγότερο από 10 ευρώ. Θεωρώ ότι είναι και μια καλή επιλογή για δώρο. Μπορείτε να το βάλετε σε ένα γυάλινο μπουκάλι και να το προσφέρετε σε φίλους σε μια καλοκαιρινή επίσκεψη.

Τα υλικά μόνο τρία και τα μόνα που θα χρειαστούμε ακόμα είναι ένα μπλέντερ και ένα μπουκάλι.

room 004

Βάζουμε τις φράουλες, αφού τις έχουμε πλύνει και έχουμε καθαρίσει τα κοτσάνια τους, στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

room 012

room 022

Κλείνουμε το καπάκι και ξεκινάμε το μπλέντερ.

room 024room 025

Το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας πολτός και να διαλυθεί η ζάχαρη.

room 028

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά και τη βότκα.

room 034

room 036

Και το σταματάμε μόλις βάλουμε όλη τη βότκα και αφού το χτυπήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Τα ντααααν!

room 038

Το βάζουμε σε ένα γυάλινο, κατά προτίμηση, μπουκάλι και το φυλάμε στο ψυγείο.

room 046room 043room 045

Λικέρ Φράουλα

400 γρ φράουλες

400γρ ζάχαρη

800ml βότκα.
Η συνταγή είναι από την εκπομπή καφές με την Ελένη και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.


Σερβίρεται παγωμένο! Και με προσοχή! Μπορεί να είναι γλυκό και με φραουλένια γεύση, αλλά βότκα είναι…βαράει!

Advertisements