Κανόνας της Μεσογειακής διατροφής η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Υπέροχα φιλετάκια σολωμού! Τα βρήκα στο σούπερ μάρκετ και είναι πανεύκολα και στο ψήσιμο και στα πάντα!
Τα συνοδέψαμε με ένα ρυζάκι με κάρδαμο και λάιμ και μια τέλεια σως γιαουρτιού με άνηθο!

P6280103

Πάμε να δούμε πώς έγιναν!

Ξεκινάμε με το ρυζάκι. Ο σολωμός θέλει 3,4 λεπτά από κάθε πλευρά στο τηγάνι και κρίμα είναι να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε το ρύζι.
Τα υλικά πολύ απλά. Τέσσερα όλα κι όλα. Λαδάκι, φλούδες από λάιμ, κοπανισμένο κάρδαμο και ρύζι.

Επειδή τα λάιμ που υπάρχουν στην αγορά είναι συνήθως κερωμένα, καλό είναι πριν τα βάλετε στο φαγητό να τα βουτήξετε για ένα λεπτάκι σε βραστό νερό.

P6280016

Βάζουμε το λαδάκι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες από το λάιμ και το κοπανισμένο κάρδαμο για να βγάλουν τα αρώματά τους.

P6280023P6280028

Τα αφήνουμε 2 λεπτάκια και ρίχνουμε και το ρύζι.

P6280037

Ανακατεύουμε και το ρύζι 2-3 φορές δε θέλουμε να αρχίσει να σκάει, ή να καεί. Προσθέτουμε ζεστό νερό, σε διπλάσια ποσότητα από αυτή του ρυζιού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά βάζουμε το καπάκι και το αφήνουμε μέχρι να πιεί το νερό.

P6280050

Μόλις γίνει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πετσέτα. Το αφήνουμε 5 λεπτάκια ή μέχρι να φτιάξουμε το σολωμό και γίνεται τέλειο.

Ρύζι με κάρδαμο και λάιμ

1κούπα ρύζι (εμείς βάλαμε ρύζι με άρωμα γιασεμιού)

4,5 σποράκια κάρδαμου κοπανισμένα

τις φλούδες από 1 λάιμ

1 κ.τ.σ. λάδι


Για το σολωμό με τη σως γιαουρτιού

P6280053

P6280062

Τρίβουμε με ένα τρίφτη χειρός μέσα στο τηγάνι λίγη  φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ). Ένα κομμάτι γύρω στα 3 εκατοστά είναι μια χαρά ενώ αν δεν έχουμε φρέσκο μπορούμε να βάλουμε μια κουταλίτσα ξερό, θα το βρείτε έτοιμο στο τμήμα με τα μπαχαρικά. Και μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε 1 κ.τ.σ λάδι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους.

P6280078P6280081

Και από πάνω βάζουμε τα δύο φιλέτα σολωμού.

P6280084

Ρίχνουμε και αλατάκι, πιπεράκι

P6280087

Και είναι έτοιμοοοο!

Σολωμός με τζίντζερ και σκόρδο

2 φιλέτα σολωμού

1 κομμάτι πιπερόριζα τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κτσ λάδι

Για τη σως γιαουρτιού, βάζουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (εμείς βάλαμε με 2% λιπαρά) σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλατάκι και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι

P6280092


Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο

P6280096

P6280097

Και τα ανακατεύουμε μαζί με λίγο λαδάκι

P6280100

Σως γιαουρτιού με άνηθο

1 κεσεδάκι γιαούρτι με 2% λιπαρά

2 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

αλατάκι, πιπεράκι

και λίγο λάδι

Έτοιμο το φαγάκι μας!

P6280102

Καλή όρεξηηη!!!

P6280131

Advertisements