Επιστρέψαμε από τις διακοπές, σιγά σιγά επιστρέφουν και τα υπόλοιπα 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας που είχαν διασκορπιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό αναζητώντας λίγες στιγμές γαλήνης και ξεγνοιασιάς.
Τελικά αρχίζω να συνειδητοποιώ ότι οι χωριστές διακοπές μπορεί και να κάνουν καλό σε ένα ζευγάρι, ε; Οκ, αρκεί να είμαι εγώ σε διακοπές και το άλλο μου μισό στη δουλειά. Όχι δεν είμαι κακιασμένη, ελπίζω, απλά δυστυχώς έτσι απαιτούσαν οι συνθήκες…
Τελοσπάντων, αρκετά με τις διακοπές, τώρα επιστροφή στην καθημερινότητά μας μέχρι να αρχίσουμε να οργανώνουμε την επόμενη εξόρμηση.
Κάτι που παρατήρησα στα διάφορα εστιατόρια και ταβερνάκια που επισκέφτηκα στις 2 βδομάδες που έλειπα, ήταν ότι έχει καθιερωθεί πλέον μετά το φαγητό να προσφέρουν κάποιο γλυκό ποτό για χωνευτικό. Το είδος του ποτού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Δηλαδή το χειμώνα συνήθως προσφέρουν λικέρ κανέλλας ενώ τώρα το καλοκαίρι λιμοντσέλο ή λικέρ μαστίχας.
Προκειμένου να διατηρήσουμε έστω και με αυτό τον τρόπο το αίσθημα διακοπών αλλά και να απολαύσουμε σπιτικό ποτό, φτιάξαμε λιμοντσέλο!
Η συνταγή που ακολουθήσαμε είναι για άλλη μια φορά από τις Γλυκές Αλχημείες και μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε απλά, πολύ απλά. Ένα μπουκάλι βότκα, 5 λεμονάκια και ζαχαρίτσα.

P5100083

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη και γι’αυτό, κατά τη γνώμη μου,  είναι προτιμότερο να φτιάξουμε ένα σπιτικό λιμοντσέλο παρά να το αγοράσουμε έτοιμο.
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια προσεκτικά γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσουμε  μόνο το κίτρινο μέρος καθώς το άσπρο μπορεί να πικρίσει το λικέρ μας. Και δεεεεν το θέλουμε αυτό!

P5100084

Ξεφλουδίστε τα λεμόνια όσο καλύτερα μπορείτε. Εξάλλου οι φλούδες είναι που θα δώσουν στο λικέρ σας το υπέροχο, έντονο λεμονάτο άρωμα.

P5100090

Βάζουμε τις φλούδες στο μίξερ και προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

P5100104

Κλείνουμε το μίξερ και ξεκινάμε το χτύπημα.

P5100110

Και συνεχίζουμε να το χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν εντελώς οι φλούδες των λεμονιών με τη ζάχαρη

P5100111

P5100113

και να έχουμε έναν ομοιόμορφο πολτό

P5100116

Βρίσκουμε ένα μπουκάλι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει το μείγμα αλλά και τη βότκα που θα προσθέσουμε μετά. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα παλιό μπουκάλι από μαρτίνι από το οποίο αφαιρέσαμε τη μπίλια και το πλύναμε πολύ καλά με υγρό πιάτων και άφθονο νερό ώστε να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα από το προηγούμενο περιεχόμενό του. Βάζουμε στο στόμιο του μπουκαλιού ένα χωνί σε «διακριτικό» μπλε ηλεκτρίκ χρώμα 🙂  και ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στο μπουκάλι.

P5100125

Γεμίζει σιγά σιγά!

P5100130

Ξεπλένουμε με τη βότκα το δοχείο του μίξερ…κρίμα να πάνε χαμένα και τα τελευταία κομματάκια ζάχαρης και λεμονόφλουδας!

P5100134

Και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μπουκάλι.

P5100135

Και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη βότκα.

P5100137

Τέλος κλείνουμε το μπουκάλι και το κουνάμε καλά για να ανακατευτεί η βότκα με το υπόλοιπο μείγμα!

P5100138

Και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 4 μέρες σύμφωνα με τις οδηγίες του Στέλιου Παρλιάρου…..

Υλικά για το Limoncello
Φάση 1η

1μπουκάλι βότκα (750 ml)

150γρ. ζάχαρη

φλούδες από 5 λεμόνια (η συνταγή στις γλυκές αλχημείες λέει 4 λεμόνια)

Περιμένουμε….
Σε λίγες μέρες θα κάνουμε τη 2η φάση…για να δούμε πώς θα βγει το σπιτικό limoncellο!

Advertisements