Η 2η φάση ξεκινάει σουρώνοντας το μείγμα που φτιάξαμε στην πρώτη φάση και τοποθετώντας το σε ένα άλλο καθαρό μπουκάλι.
Θα χρειαστούμε
1 μπουκάλι
1 χωνί (σε μπλε ηλεκτρίκ απαραιτήτως!)
1 μικρό σουρωτήρι
2 φίλτρα καφετιέρας

Αρχικά εμείς χρησιμοποιήσαμε μόνο ένα απλό μικρό σουρωτήρι:

P5230012

Αφού σουρώσαμε όλο το μείγμα το σουρωτήρι ήταν έτσι:

P5230014

Ωστόσο παρατηρήσαμε ότι αυτό που σε λίγο θα μεταμορφωνόταν σε limoncello, καθώς μόνο το σιρόπι έμενε να προσθέσουμε, ήταν θολό!

P5230017

Πριν συνειδητοποιήσουμε ότι είναι θολό και δεν πρέπει να είναι έτσι και ότι κάτι ήξερε ο Παρλιάρος που είπε να το περάσουμε από τουλπάνι, προχωρήσαμε στην επόμενη φάση. Βράσαμε το σιρόπι και αφού κρύωσε, το βάλαμε κι αυτό μέσα στο μπουκάλι.

P5230019

Μόλις καταλάβαμε ότι μάλλον υπάρχουν υπολείμματα και θα έπρεπε να το έχουμε σουρώσει καλύτερα, χρησιμοποιήσαμε 2 φίλτρα καφετιέρας και το ξανασουρώσαμε!

P5240045

Το ένα θολό, αλλά το άλλο βγαίνει πεντακάθαρο!

P5240043

Αφού περάσουμε όλο το λικέρ από τα φίλτρα, η φάση αυτή αργεί λίγο, αλλά το λικέρ θα βγει πεντακάθαρο και αξίζει τον κόπο να το κάνουμε, το βάζουμε στο ψυγείο.

DSCF0003

Μόλις παγώσει είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πρώτη (κανονική) δοκιμή και σερβίρουμε είτε με θρυμματισμένο πάγο ή σε ένα παγωμένο ποτήρι.. (Βέβαια το δοκιμάσαμε και ζεστό!Σιγά μην περιμέναμε τόσες ώρες να παγώσει για να δούμε αν βγήκε καλό!)

DSCF0010

Υλικά για το σιρόπι

170 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό


Θα εντυπωσιαστείτε από αυτό το ποτάκι, είναι ακριβώς σαν αυτό που θα σας σερβίρουν όταν βγείτε σε κάποιο μαγαζί.
Είναι πανεύκολο και μπορείτε να παινεύεστε ότι είναι και σπιτικό!

DSCF0008

Καλή επιτυχία!!!

Advertisements