Αυτή η συνταγή είναι μια έμπνευση της στιγμής πάλι με υλικά που πάνω κάτω βρίσκονται στο σπίτι μας. Είναι πολύ καλό συνοδευτικό για κρέας αλλά τρώγεται και μόνο του!
Σκέφτηκα τα πιο συνηθισμένα υλικά που βάζουμε σε μια πίτσα και έτσι προέκυψε αυτό το εύκολο και γρήγορο ορεκτικό.
Ξεκινάμε από τα μανιτάρια. Χρησιμοποίησα την κατηγορία πορτομπέλο γιατί είναι πιο μεγάλα και μπορούν εύκολα να γίνουν «γεμιστά». Αρχικά πρέπει να τα πλύνετε καλά αλλά προσεχτικά γιατί τα μανιτάρια γενικά είναι σα σφουγγάρια και δεν πρέπει να μείνουν κάτω από το νερό για πολλή ώρα. Τα πλένετε καλά αλλά γρήγορα.
Εγώ έξυσα λίγο το εσωτερικό για να κάνω χώρο για τα υπόλοιπα υλικά.
Έστρωσα ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και έβαλα σε σειρά τα μανιταράκια.

DSCF0030

Βάζουμε λίγο λάδι πάνω από κάθε μανιτάρι

DSCF0034

Και λίγο αλατάκι

DSCF0036

Και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200° C  για δέκα λεπτάκια.
Μετά από δέκα λεπτά τα βγάζουμε από το φούρνο για να προσθέσουμε τα υπόλοιπα υλικά ξεκινώντας με μια φέτα ντομάτα πάνω στο κάθε μανιτάρι. Προσοχή! Δε σβήνουμε το φούρνο, τα βγάζουμε απλά για να προσθέσουμε υλικά και μετά θα τα ξαναβάλουμε.

DSCF0039

Τώρα είναι η ώρα και για τα υπόλοιπα. Κομματάκια πράσινης πιπεριάς και διάφορα τυριά.

DSCF0046

Πρασινίζουμε κάθε ντομάτα με λίγα κομματάκια πιπεριάς.

DSCF0051

Και τελευταία στη σειρά είναι τα τυράκια. Βάλτε ότι τυρί θέλετε αρκεί να λιώνει. Μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά είδη πάνω σε κάθε μανιτάρι όπως κάναμε κι εμείς.

DSCF0058

Τώρα τα βάζουμε πίσω στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνουν μια λαχταριστή κρούστα (περίπου 10 λεπτάκια δηλαδή).

DSCF0063

Υλικά για τα μανιτάρια pizza

5 μανιτάρια portobello

1 ντομάτα

1/4 μιας πράσινης πιπεριάς

τσένταρ

καπνιστό kerrygold

πεκορίνο Αμφιλοχίας ( ένα εξαιρετικά νόστιμο τυρί, αξίζει να το δοκιμάσετε)

τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι και πιπέρι

(τα τυριά που αναφέρουμε είναι αυτά που χρησιμοποιήσαμε, ο καθένας κάνει τους δικούς του γευστικούς συνδιασμούς)

Ότι πρέπει για το πιο απλό υποκατάστατο πίτσας!

DSCF0072


Advertisements