Όλο λέω από Δευτέρα δίαιτα, αλλά όλο βρίσκω, εντελώς τυχαία, τις πιο λαχταριστές συνταγές. Είναι λες και το σύμπαν συνομωτεί εναντίον μου. Ότι δηλαδή όλο το σύμπαν, δουλειά δεν έχει να κάνει και ασχολείται μαζί μου; Εξαιρετικά πιθανό!

Πάμε να δούμε το lemon pie, άντε γιατί πολλή φιλοσοφία πέφτει τώρα τελευταία.
Η πρωτότυπη συνταγή ανήκει στο Blue Ridge Baker και μπορείτε να τη βρείτε εδώ .

Ξεκινάμε με τη ζύμη και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αυτό εδώ είναι η βανίλια, έβαλα σκόνη αν και στην πρωτότυπη συνταγή λέει απόσταγμα.

Επίσης βάζουμε το αλάτι και τη ζάχαρη

Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη στο βούτυρο και προσθέτουμε και το αλεύρι

Δημιουργείται μια ωραία ζύμη που τη στρώνουμε στην ταρτιέρα, αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.

Αν θέλετε μπορείτε να ανεβάσετε τη ζύμη πιο πάνω στα τοιχώματα. Βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο να ψηθεί, αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180°C, για 25-30 λεπτά.

Στο ενδιάμεσο φτιάχνουμε τη γέμιση. Σπάμε τα 3 αυγά σε ένα μπολ

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη

Το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.

Και τέλος το αλευράκι

Έχουμε ανακατέψει πολύ καλά τη γέμιση. Αφού περάσουν τα 25-30 λεπτά που χρειάζονται για να ψηθεί η τάρτα, τη βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστή ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150° C  και ψήνουμε για 20 λεπτάκια ακόμα. Όπως λέει και στην πρωτότυπη συνταγή, είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί στη μέση.

Μόλις τη βγάλουμε απ’το φούρνο προαιρετικά ρίχνουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Στη συνέχεια μπορείτε να το κόψετε όπως θέλετε. Εγώ την έκοψα σε μικρά τετραγωνάκια αλλά και το κλασικό τριγωνικό κομμάτι μια χαρά είναι.

Υλικά για τη λεμονόπιτα

Για τη ζύμη

115 γρ. βούτυρο

1/4 φλ.τ.τσ. ζάχαρη

1 βανίλια (σκόνη)

1/4 κ.τ.γ. αλάτι

1 φλ.τ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Για τη γέμιση

1 φλ.τ.τσ. ζάχαρη και 2κ.τ.σ για πασπάλισμα στο τέλος

3 αυγά

1 1/2 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού

1/2 φλ.τ.τσ. χυμό λεμόνι (σουρωμένο)

3 κ.τ.σ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις



Advertisements