Καλημέρα!

Μετά από μήνες απουσίας είμαστε ακόμα εδώ! Η φωτογραφική μας τα’παιξε, η δουλειά αυξήθηκε και οι δικαιολογίες είναι πάααρα πολλές.

Η τελευταία δημιουργία μας είναι μακαρόνια με λαχανικά σε στιλ κινέζικο!Φωτογραφίες δεν υπάρχουν αλλά το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

Αρχικά κόβουμε σε μεσαία κομμάτια τα λαχανικά. Θα χρειαστούμε φρέσκα μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι και καρότο. Τις πιπεριές και το καρότο τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, το κρεμμύδι χοντροκομμένο και τα μανιτάρια επίσης.
Σε αντικολλητικό, κατά προτίμηση, τηγάνι βάζουμε 1 κτσ φοινικέλαιο ή σησαμέλαιο (ή και σπορέλαιο, τη δουλειά του θα την κάνει, απλά τα άλλα δύο είναι πιο αρωματικά) και σωτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε και 2-3 κτσ καλαμπόκι. Τα φρέσκα μανιτάρια θα βγάλουν αρκετά υγρά και επειδή θέλουμε τα λαχανικά να είναι τραγανά αδειάζουμε τα πολλά πολλά  από το τηγάνι. Από μπαχαρικά βάζουμε αλατάκι και αν το θέλουμε καυτερό βάζουμε και λίγο τσίλι σε σκόνη και απαραιτήτως 2κτγ κάρυ. Δοκιμάζουμε μήπως λείπει κάτι το σβήνουμε όσο τα λαχανικά κρατάνε ακόμα και το αφήνουμε στην άκρη.

Καλό είναι να έχουμε βάλει και το νερό για τα μακαρόνια να βράσει, όσο φτιάχνουε τη σάλτσα, για να είναι και τα δύο ζεστά. Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολάκι σπάμε 2 αυγά  τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σε ένα καθαρό τηγανάκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε για να γίνουν κομματάκια ομελέτας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τη σάλτσα.

Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά με λίγο τριμμένο τυράκι.

Υλικά που θα χρειαστούμε
1πακέτο μακαρόνια (σπαγγέτι κατά προτίμηση)

1-2 κτσ σησαμέλαιο, φοινικέλαιο ή σπορέλαιο

1κεσεδάκι μανιτάρια φρέσκα

3πιπεριές  (1κόκκινη, 1 κίτρινη, 1 πορτοκαλί-μπορούμε να βάλουμε και πράσινη)

2καρότα

1 κρεμμύδι μεγάλο χροντροκομμένο ( ή και φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε μπαστουνάκια)

2-3 κτσ καλαμπόκι

αλάτι, πιπέρι ή τσίλι

2κτγ κάρυ σε σκόνη.

(μπορούμε να προσθέσουμε και φρεσκοτριμμένο τζίντζερ που του πάει πολύ!)

και 2 αυγά σε ομελέτα

Καλή όρεξη!
Και καλές διακοπές για όσους δεν έχουν πάει ακόμα :))